Saturday, December 24, 2011

Selamat Tahun Baru

Lapan bulan, sekiranya kurang hanyalah beberapa hari. Betapa lamanya kepala otakku beku untuk update blog ini. Begitulah setiap perkara apabila mula ditinggalkan agak sukar dimulakan semula. Sebab itulah Nabi Muhammad SAW menyeru umatnya supaya istiqomah dalam melakukan setiap perkara.

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, masa kurasakan terlalu cemburu kepadaku. Masa terluang dan masa cutiku banyak dihabiskan di kampung. Dengan kesihatan Ibu yang tidak berapa baik sebelum ini membuatkanku lebih banyak meluangkan masa untuk beliau. Bakti-bakti terakhir untuk ku berikan sebelum beliau kembali ke sisi Allah SWT. Namun aku terpaksa akur dengan ketentuan Ilahi apabila beliau dijemput mengadapnya ketika aku mengikuti misi sukarelawan ke Kemboja. Ya Allah... berilah rahmat dan keampunan kepada ibuku. Ampunkanlah dosa ibuku, berikanlah rahmatMu kepadanya sebagaimana dia memeliharaku semenjak aku kecil.

Arnab yang di pelihara masih lagi seperti biasa, ahlinya kekal dengan bilangan sedia ada. InsyaAllah tumpuan akan kembali diberikan.

No comments:

Post a Comment